Hlavní obsah

Jako v čokoládovém ráji. Sladké figurky na belgickém festivalu mají až tři metry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milovníci sladkostí se musí na festivalu čokolády v malém belgickém městečku Durbuy cítit jako v sedmém nebi. Obrovské čokoládové sochy v podobě goril, slonů či plameňáků jsou jen malým výčtem toho, co lze na akci spatřit. Organizátoři doufají, že se z festivalu stane každoroční událost.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na belgickém festivale jsou k vidění až třímetrové sochy z čokoládyVideo: Reuters

 
Článek

Festival s názvem ChocoPalace se ve městě Durbuy, které je považováno za nejmenší město na světě, koná úplně poprvé.

„Proč zrovna ve městě Durbuy? Protože je považováno za nejmenší město světa. Hlavní myšlenkou bylo uspořádat největší festival čokolády v nejmenším městě," prozradila jedna z organizátorek akce Laura Trommelenová.

Čokoládová akce začala už v únoru a potrvá až do 8. dubna, doposud přilákala více než 30 tisíc návštěvníků.

Součástí exhibice je zhruba 50 čokoládových děl od 40 mezinárodních umělců. Některé objekty dosahují výšky až tří metrů. Kromě výstavy soch na akci nechybí ani stánky s makronkami, čokoládovými nápoji a jinými pochutinami.

„Když se pozastavíte nad tím, že je všechno vyrobeno z čokolády, napadne vás, kolik je za tím práce. Je to opravdu nádherné,“ svěřila se agentuře Reuters jedna z místních prodavaček Guylaine Robinová.

Reklama

Výběr článků

Načítám