Hlavní obsah

Jak těžké je unést dítě z hřiště? Vůbec, ukázal experiment

Novinky, vps

Se zajímavým pokusem přišel jeden americký vtipálek. Na dětském hřišti v parku zkoušel přesvědčit děti, aby s ním šly pryč. Vše probíhalo za dohledu rodičů, kteří mu k tomu dali souhlas. Výsledek experimentu možná leckoho překvapí.

Experiment odhalil šokující pravdu: Jak jednoduché je odvést cizí dítě z hřiště

 
Článek

Autorem projektu je známý vtipálek Joseph Saladino, který na internetu vystupuje pod pseudonymem Joey Salads. V parku se postupně zeptal tří matek, zda si myslí, že by s ním jejich děti odešly.

Všechny tři si byly jisté, že nemá šanci uspět. Svým dětem totiž prý často říkají, ať se nebaví s cizími lidmi. Jak se po chvíli ukázalo, krutě se mýlily.

Postup byl jednoduchý. Saladino přišel k dítěti a začal se s ním bavit o psovi, kterého měl s sebou. Tvrdil, že má jinde štěňata, a zda by je dítě chtělo vidět. Netrvalo to dlouho a děti ho chytly za ruku a k šoku jejich matek, které vše sledovaly zpovzdálí, s ním šly pryč.

„Doufám, že tohle video bude puštěno dětem s vysvětlením, co se může stát,“ uvedl Saladino pro kanadskou stanici CTV News.

Určitou kritiku k jeho experimentu však na dotaz CTV News vyjádřila ředitelka Kanadského centra pro ochranu dětí Christy Dzikowiczová. Děti ve videu jsou podle ní příliš malé, a je proto jasné, že budou důvěřivé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám