Hlavní obsah

V Anglii našla Slovenka z Rakové lásku a teď i miliardy

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Britská společnost National Lottery představila výherce deváté největší sumy v historii britského sázení. Manželé Steve a Lenka Thomsonovi vyhráli v loterii Euromiliony přes 105 milionů liber (zhruba 3,1 miliardy korun). Vítězství nese i slovenskou stopu, Lenka totiž pochází ze západoslovenské obce Raková.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brit a jeho slovenská manželka vyhráli v přepočtu přes tři miliardy korunVideo: AP

 
Článek

Když se před sedmnácti lety jedenačtyřicetiletá Slovenka Lenka, která odjela do Anglie studovat, seznámila se Stevem, možná netušila, že na britských ostrovech najde své životní štěstí. Thomsonovi jsou manželé už třináct let, mají tři děti a teď se jim štěstí ještě znásobilo.

Minulé úterý totiž vyhráli jackpot ve výší 105 100 701,90 liber (3,1 miliardy korun). O týden později byli slavnostně představeni společností National Lottery. Manželé se rozhodli svou identitu zveřejnit.

„Bylo by těžké žít ve lži a neříct nikomu o výhře, zvlášť kdybychom přestali pracovat a přestěhovali se,“ uvedl dvaačtyřicetiletý Steve na slavnostní tiskové konferenci ve městě Arundel v Západním Sussexu.

Foto: Profimedia.cz

Steve a Lenka Thomsonovi během oficiální tiskové konference.

Lenka pracuje v obchodě, Steve se živí jako stavební dělník. Výherní tiket zkontroloval až tři dny po losu, když čekal, až ho kolega vyzvedne a pojedou spolu do práce. Když zjistil, že všech sedm losovaných čísel sedí, začal se prý celý třást. „Mám pocit, že se o mě pokoušel infarkt,“ uvedl Steve.

Místo do práce jel za Lenkou do obchodu. „Ihned jak vešel, uvědomila jsem si, že je něco špatně. Řekl, že si okamžitě musíme promluvit,“ popsala Lenka první chvíle, kdy se o výhře dozvěděla. Když oba seděli v autě, Steve jí rozechvělou rukou podal výherní tiket.

Popelář vyhrál stovky milionů, brzy spadl na úplné dno

Koktejl

Lenka se zaradovala a navrhla manželovi, že by si konečně mohli užít pořádnou dovolenou. V prvotním šoku a radosti se totiž domnívala, že vyhráli 105 tisíc liber (3,1 milionu korun). Pak jí manžel vysvětlil, že výhra je ve skutečnosti o tři řády větší.

V plánu mají častější návštěvy rodiny na Slovensku

„Oba jsme se vrátili do práce, já musel vymalovat strop,“ popsal následující okamžiky Steve. Manželé se snažili pokračovat normálním životem, byli však příliš vzrušení, aby dokázali v noci usnout. Nyní plánují koupit nebo postavit větší dům, aby jejich děti mohly mít každé svůj vlastní pokoj.

„Životem jsme se posledních pět nebo šest let tak tak prokousávali. Pět nás žilo v podstatě v krabici od bot,“ zmínil Steve jejich třípokojový domek. Manželé už se svěřili, že i jejich děti projevily svá první přání.

Foto: Profimedia.cz

Šťastní manželé doufají, že je výhra nezmění.

Nejstarší patnáctiletý syn si prý bohatě vystačí s tím, že bude mí konečně vlastní pokoj. „Další syn by chtěl teslu, ale je mu teprve deset. Osmiletá dcera se nakonec pevně rozhodla pro růžový iPhone,“ smál se Steve.

Oba manželé ale zdůraznili, že děti na růžích ustláno mít nebudou. „Když něco budou chtít, budou si na to muset vydělat,“ shodli se oba.

Vyhrál miliony. Náhodný tip zvěstoval úspěch předem

Koktejl

Kromě toho Thomsonovi plánují koupit domy i svým rodinám. Pro Lenku bude výhra znamenat i častější návštěvy rodiny na Slovensku, kam dosud jezdili Thomsonovi jednou do roka.

„A nejenom, že je budu moci vídat častěji, ale můžeme spolu mít dovolenou třeba někde v teple na pláži,“ dodala Lenka.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám