Hlavní obsah

Jackson bral přes deset pilulek antidepresiv denně, odhalila tajná zpráva

Novinky, Jakub Kynčl
Los Angeles

Zpěvák Michael Jackson bral podle dokumentu z roku 2004, ke kterému se dostala CNN, více než 10 pilulek Xanaxu (léku proti úzkosti a depresím) denně. O to, aby si nechali svým jménem předepisovat jeho oblíbený prášek, žádal mnoho svých zaměstnanců. Osobně pak prý navíc cestoval do ordinací několika doktorů v jiných státech USA, kde je pak o tento lék žádal.

Článek

Dokument pocházející z vyšetřovacího oddělení v Santa Barbaře obsahoval usvědčující rozhovory se dvěma bývalými Jacksonovými osobními strážci. Rozhovory vznikly v době, kdy se vyšetřovatelé připravovali na soud konající se v roce 2005, který řešil podezření, že popová hvězda zneužívala malé děti.

Jackson byl zproštěn obžaloby po soudních líčeních, která se táhla déle než tři měsíce a popové legendě na zdraví rozhodně nepřidala. Zejména v této době zřejmě začal trpět nespavostí. Policie nyní vyšetřuje všechny doktory, které mohl Jackson navštěvovat.

Policisté řeší otázku, zda se potýkají s cíleným předávkováním léky, náhodným předávkováním či celkovým kolapsem organismu zaviněným více okolnostmi. Podle zdravotnického odborníka CNN Sanjaye Gupty je množství Xanaxu, které Jackson bral, velmi překvapivé.

"Nezáleží na tom, jak se na to díváte. Tohle je prostě extrémně vysoké dávkování Xanaxu. Lidé si sice vytvářejí proti podobným lékům časem určitou odolnost, ale i kdyby ji měl Jackson sebevětší, tak tato denní dávka je i tak extrémně vysoká pro jakoukoliv lidskou bytost," uvedl Gupta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám