Hlavní obsah

Izraelští psi jsou nadšeni, mohou sledovat vlastní televizní kanál

– Izrael
Novinky, zkr

Vypadá to, že izraelští psi už nesmutní, když musí být sami doma a nemohou jít ven. Můžou se totiž dívat na televizi, která je určena speciálně pro ně. Nový televizní kanál Dog TV (Psí televize), který před nedávnem zahájil vysílání, se u psů i jejich majitelů setkal s obrovským úspěchem, informoval server metro.co.uk.

BEZ KOMENTÁŘE: Nový izraelský televizní kanál psi milují

 
Článek

Cílovým divákem nové izraelské televizní stanice nejsou lidé, ale jejich čtyřnozí miláčci. A to především psi. V loňském roce úspěšně zahájila psí televize vysílání v USA a nyní mohou její program sledovat i předplatitelé na Blízkém východě.

Majitele licence Rona Leviho na myšlenku psí televize přitom přivedl jeho kocour Charlie. „Cítil jsem se provinile, když jsem ho každý den nechával doma samotného mnoho hodin. Pořád jsem si říkal, že musím něco udělat,“ uvedl pro server BBC.

Speciální program pro psy byl vyvinut na základě vědeckých studií, za pomoci profesionálních cvičitelů psů. Tvůrci eliminovali vysokofrekvenční zvuky nebo dráždivé štěkání, místo toho jsou pořady doplněny hudbou, která psy uklidňuje.

Na tvorbě programu se podíleli sami psi 

Ještě před zahájením vysílání se program testoval na skupině psů. „Nainstalovali jsme do 38 bytů průmyslové kamery, aby je monitorovali a abychom tak zjistili, jak na vysílání reagují. Hodně jsme se z toho naučili a podle toho jsme obsah pozměnili odpovídajícím způsobem,“ popsal Levi.

„Když jsem opouštěl byt, většinou jsem svému psovi zapnul rádio, aby mu hrála hudba. Když ale začala vysílat psí televize, říkal jsem si, že to bude pro něj perfektní. Teď skutečně sedí a dívá se na to,“ popsal majitel retrívra Jeff z Jeruzaléma.

Jak se záhy ukázalo, televizi nesledují jen psi, ale také kočky. Není proto vyloučené, že i ony se v budoucnu dočkají vyloženě svého kočičího kanálu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám