Hlavní obsah

Ivetu Bartošovou dojímá Miss Saigon

– PRAHA

Iveta Bartošová, která ztvární hlavní roli v připravované české verzi proslulého muzikálového projektu Miss Saigon, je už naplno muzikálovou Kim. Zpěvačka se ve čtvrtek již setkala s inscenačním týmem na první zkoušce.

Foto: Anna Čelouchová

Tento skřítek je velký nepořádník a bydlí v odpadkovém koši.

Článek

"Je to jeden z nejnádhernějších muzikálů. Trénuji ho každý den, s hlavní hrdinkou, kterou je vietnamská dívka, žiji. Usínám s ní i vstávám a mám dojem, že mi už malinko šikmí oči," prohlásila.

Bartošová považuje tento projekt za obrovskou nabídku. O to víc, že si v tomto žánru dala přestávku.

"Mám obrovskou pokoru k té práci. A protože je to operní zpěv, učím se znovu správně dýchat i zpívat. Přitom až pláču, protože jde o příběh velmi dramatický i dojemný," dodala zpěvačka. Věří, že silný příběh polapí i diváky.

Válka zkomplikuje lásku

Ani textař Eduard Krečmar se nebojí, že by téma publikum neoslovilo. "Jsem rád, že jde o nedávnou historii, protože mě už nebaví všechny ty rytírny ze čtrnáctého století. Ano, je to válka, ale především silný příběh lásky, kde válečné atributy vytvářejí kulisu vztahu dvou lidí, který komplikují. Věřím v sílu příběhu a krásné muziky, která tam je," dodal.

Miss Saigon patří k celosvětově nejúspěšnějším muzikálovým projektům. Premiéru měl v roce 1989 v Londýně, zatím ho ve dvaceti zemích zhlédlo 31 miliónů lidí. V GoJa Music Hall na pražském Výstavišti bude mít premiéru 9. prosince.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám