Hlavní obsah

Italští radní dostanou příplatky na plastiku

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MULAZZO

Sandro Donati, starosta italského města Mulazza, nabídl všem městským raadním, že jim přispěje na plastické operace. Domnívá se totiž, že chirurgický zákrok napomáhá k lepší reprezentaci. Každý zaměstnanec tak bude mít nárok v přepočtu na 100 tisíc korun na každou plastiku.

Foto: Adam Klofáč

4. Kunratické vinobraní

Článek

Nápad vznikl poté, co jeden zaměstnanec požádal příspěvek na modré kontaktní čočky.  

Ve stopách premiéra

"Kontaktní čočky nejsou jediným případem. Další z městských radních žádal například proplacení opalovacích kúr a další dokonce přišli s požadavkem na zaplacení plastických operací, aby vypadali půvabněji a mohli tak lépe prezentovat zájmy města," vyjmenoval starosta.

Podle anonymních zdrojů se měl Donati inspirovat nedávným krokem italského premiéra, který si operativně nechal odstranit vrásky kolem očí a na čele.

Vzhled je důležitý

Starosta peníze poskytnuté na plastické operace svých radních obyvatelům města vysvětlil jednoduchým sloganem: "chudí, ale krásní". Reagoval tak na námitky, že je obec financována z provizorního rozpočtu a na podobné výstřelky v pokladně nejsou peníze.

Posteskl si přitom také, že neexistují přímo vládní fondy, které by na podobné věci přispívaly a z nichž by obce mohly zkrášlovat nejen ulice, ale i politiky.

Reklama

Související články

Berlusconi si nechal odstranit oční vrásky

Italský ministerský předseda Silvio Berlusconi (66) se podrobil liftingu. Kosmetickou omlazovací operaci očí podstoupil pravděpodobně proto, aby zvýšil...

Výběr článků

Načítám