Hlavní obsah

Irská Lochnesska? Mladíci natočili na jezeře příšeru

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Irský student Conall Melarkey tvrdí, že při natáčení školního projektu na jezeře Lough Foyle zachytil neznámou příšeru, která proplula před jeho lodí. Okamžitě jí přirovnal ke slavné Nessie z nedalekého Skotska. Nad jeho "senzačním" objevem se však vznáší několik otazníků.

BEZ KOMENTÁŘE: Student v Irsku natočil údajnou příšeru

 
Článek

Melarkey natáčel na Lough Foyle, které je v podstatě ústím stejnojmenné řeky, školní projekt se svým kamarádem, když se poblíž jejich lodi objevil "záhadný plovoucí objekt". Plovoucí trosky to vzhledem k rychlému pohybu být nemohly, jako další vysvětlení se nabízel delfín nebo velryba, ale mladíci si přisadili.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

"Vypadá to, že tu máme naši vlastní Lochnesskou příšeru. Najdou se nějací odborníci?" uvedl Melarkey v komentáři k videu. Spekulace, podle nichž se jedná jen o způsob, jak propagovat zmíněný školní projekt, studenti odmítli. Za pravostí videa si stojí.

Deník Belfast Telegraph jejich tvrzení rozporuje a ukazuje na několik nesrovnalostí. Na videu je vidět pevninský útvar, který podle deníku neodpovídá ničemu okolo Lough Foyle, ale spíše poloostrovu Howth u Dublinu. Na pozadí je také vidět velké plavidlo, které by na tak malé ploše, jakou jezero je, nemělo kam plout.

Ať už je pravda jakákoliv, je také zmiňováno, že celá legenda o Lochnesské příšeře vznikla na podobně chatrných základech. Od jejího prvního spatření uplynulo nedávno 80 let a dodnes se spekuluje, zda se nejednalo jen o chytrý trik, jak posílit turistický ruch. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám