Hlavní obsah

Hroší mládě umíralo ve vysychajícím jezeře, z bahna jej zachránili lidé

Novinky, dov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nesmírné štěstí mělo hroší mládě, které našli keňští ochránci přírody. Samo několik dní strávilo uvězněné ve vysychajícím jezeře, které se změnilo na nebezpečnou past plnou bahna.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Hroší mládě umíralo ve vysychajícím jezeře, z bahna jej zachránili lidéVideo: Caters News, AP

 
Článek

Mládě našli pracovníci organizace David Sheldrick Wildlife Trust (DSTW) v odlehlé oblasti Kiunga Forest, kde zapadlo do prohlubně plné bahna, ze kterého se samo nedokázalo vyprostit. Matka mláděte byla už dávno pryč, a tak byla nešťastná malá hroší samička odkázána k jisté smrti.

Dehydratovanou a spálenou sluncem se ji povedlo záchranářům z DSWT a keňským veterinářům chytit a pomocí helikoptéry dopravit na rehabilitační kliniku v Kaluku. Tam je už od poloviny února hroší mládě v bezpečí.

„Protože šlo o opravdu odlehlou a divokou oblast, nebylo jednoduché se k mláděti dostat. Kdybychom ale nejednali rychle, mohla tam uhynout. Naštěstí se ale všechno povedlo bez jakýkoliv zádrhelů a my ji zavčasu zachránili,“ uvedl mluvčí DSWT. Video o záchraně malé hrošice zveřejnila organizace na začátku března.

Hroší slečna dostala jméno Humpty a své zachránce si zamilovala. „Má s námi všemi nesmírně krásný vztah. Od té doby, co jsme ji zachránili, velmi ráda tráví čas okolo lidí ze stanice a jde vidět, že je velmi šťastná,“ říká o Humpty její opatrovnice Fran. Mládě s lidskými pěstouny zůstane, dokud nevyroste a nebude schopno se o sebe v divočině postarat.

Reklama

Výběr článků

Načítám