Hlavní obsah

Hrátky dvou primátů: Gorila v zoo proháněla pětiletou holčičku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buffalo

Během nedávné návštěvy zoo v americkém městě Buffalo natočila Rachael McAvoyová jedinečný moment hravého sbližování se její pětileté dcery Olivie a jedné z obyvatelek místního Gorilího domu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Gorila v zoo si hrála s pětiletou holčičkouVideo: Rachael McAvoy via Storyful, AP

 
Článek

Jak je z videa patrné oba primáti - dívka a gorila nížinná - okamžitě našli „společnou řeč“. Poté, co Olivia zamáváním pozdravila, gorila neváhala a spustila sérii pozdravů pěstí a plácnutím. Následovala jakási improvizovaná hra na babu.

Tu zahájila gorila a proháněla smějící se holčičku podél oddělujícího skla a zpátky. Podle McAvoyové si takhle hrály přes dvacet minut.

„Vzhledem k tomu, že byl všední den a venkovní teplota lehce pod nulou, nikdo kromě nás v podstatě v zoo nebyl. Prakticky jsme, kromě zaměstnanců, měli celou zoo samy pro sebe,“ uvedla McAvoyová s tím, že jsou s rodinou členy zoologické zahrady v Buffalo už léta a rádi tam chodí bez ohledu na počasí.

Lékaři poprvé v historii vyoperovali šedý zákal gorile

Koktejl

Reklama

Výběr článků

Načítám