Hlavní obsah

Hotely v italském Assisi nabízejí pobyt zdarma, pokud u nich zplodíte dítě

Novinky, vps

V rámci boje s nízkou porodností spustily hotely v italském městečku Assisi, rodišti svatého Františka, kampaň nabízející párům dovolenou zdarma v případě, že u nich během pobytu došlo ke zplození dítěte. Akce ale vyvolala kontroverzi a někteří místní politici ji chtějí prošetřit.

Foto: Profimedia.cz

Italské městečko Assisi

Článek

Do v pátek spuštěné kampaně se zapojila desítka ubytovacích zařízení. Pokud pár, u něhož není nutné, aby byl sezdaný, prokáže rodným listem, že k narození dítěte došlo devět měsíců po pobytu v Assisi, bude mu proplacen předchozí pobyt, případně nabídnuto další ubytování zdarma.

Organizátoři dávají u početí toleranci 10 dní, takže páry, jejichž dítě se narodilo předčasně, nejspíš budou mít smůlu.

Kampaň je snahou bojovat v Itálii s porodností, která je nejnižší v Evropě a je jednou z nejnižších na světě. Za akcí stojí podle italské mutace webu The Local místní radní Eugenio Guarducci, jenž ale nenašel pochopení u svých kolegů.

Starostka města Stefania Proiettiová totiž místnímu listu Assisi Oggi řekla, že kampaň nebyla oficiálně schválena. Claudio Ricci, který zastupuje kraj Umbrie, v němž Assisi leží, chce dokonce vyšetřit, zda tato iniciativa svým charakterem region nepoškozuje.

S nízkou plodností se loni pokoušeli netradičním způsobem něco dělat i v Dánsku, kde jedna cestovní agentura vytvořila reklamu nabádající Dány, aby měli více dětí. [celá zpráva]

Originální kampaň na podporu porodnostiVideo: Spies Rejser

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám