Hlavní obsah

Hongkongská žena dostane miliónové odškodné za urážku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HONGKONG

Děvčata, nenechte se urážet! A když už se to stane, ať si to alespoň hrubián odnese. Vezměme si příklad z Hongkongu. Místní bankéřce musí její učitel tance, který ji nazval "tlustou krávou", podle nařízení soudu vyplatit odškodné ve výši 62 miliónů hongkongských dolarů (176 miliónů korun).

Článek

Jednašedesátiletá Mimi Monica Wongová žalovala svého učitele tance, že jí v srpnu 2004 na taneční hodině před dalšími lidmi řekl, že je "tlustá kráva", a vybídl ji, aby "hnula zadkem". Bankéřka zdůvodnila žalobu tím, že se cítí být pohaněna před přáteli a dalšími padesáti tanečníky.

Soud nařídil dvěma profesorům latinských tanců, Mirku Saccanimu a jeho manželce, čtrnáctinásobné mistryni světa Gaynor Fairweatherové, aby paní Wongové vyplatili osm miliónů dolarů, což odpovídá částce, kterou žalobkyně velkoryse vynaložila na hodiny tance za osm let.

Mirko Saccani přiznal, že se nechal unést, ale zároveň prohlásil, že použil způsob, jímž prý dokáže přinutit žáka, aby ze sebe vydal to nejlepší.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám