Hlavní obsah

Holub pašoval drogy do vězení, sám skončil za mřížemi

Novinky, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZENICA

Šikovný holub skončil za mřížemi poté, co dozorci zjistili, že do přísně střeženého vězení v Bosně pašuje tvrdé drogy. Pták je domácím mazlíčkem jednoho z vězňů, kterému také přinášel balíčky s heroinem, které měl přivázané k nohám. Dozorci získali podezření, když zaznamenali čtyři viditelně intoxikované vězně krátce poté, co holub přistál na parapetu okna cely.

Foto: Profimedia.cz

Holub se staral o drogový přísun několika vězňů. Ilustrační foto.

Článek

Dozorci velmi rychle poslali majitele holuba a jeho tři spolubydlící z cely na test přítomnosti drog v těle. Byl pozitivní.

"Podezřívali jsme toho ptáka, že přináší drogy do věznice z města Tuzla," řekl tamější zaměstnanec Josip Pojavnik. Pták skončil v kleci a svobodu se nedostane dřív, než skončí vyšetřování.

"Když to řeknu upřímně, tak nevíme, co máme s holubem dělat. Ale po dobu, než se to celé vyřeší, bude muset zůstat za mřížemi, dodal Pojavnik.

Chov holubů je jedním z rehabilitačních programů pro vězně. Vedení věznice uvažuje, že ho zruší. Proti tomuto rozhodnutí ovšem mluví to, že žádný z vězeňských ptáků nebyl dosud do pašeráctví zapleten.

Reklama

Výběr článků

Načítám