Hlavní obsah

Holčička si konečně může plnit taneční sny díky umělé končetině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Birmingham

Sedmiletá holčička Anu Shah z britského Birminghamu, které museli jako nedonošenému miminku amputovat pravou nohu, si konečně plní své sny díky nové protéze. Může konečně tančit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Holčička si konečně může plnit taneční sny díky umělé končetiněVideo: AP

 
Článek

Anu Shah nakráčela do hodiny jako královna se svou novou protetickou končetinou v její oblíbené barvě růžové. Děti křičely nadšením a hned se kolem kamarádky shromáždily, aby ji řádně uvítaly. „Bylo to velmi milé, jsem ráda, že mám takové spolužáky,” netají se Anu. „Růžová je moje oblíbená barva. Díky ní jsem rychlejší a můžu dělat můj oblíbený street dancing,“ raduje se malá tanečnice s tím, že nikdy nebyla šťastnější.

Dojemné video obletělo svět. „Pro nás je to video velmi dojemné. Neudrželi jsme slzy. I lidé z celého světa nám napsali skutečně krásná slova“ řekl agentuře AP pyšný otec Anirban. Anu chodí na hodiny tance každý čtvrtek, a díky nové noze je schopna dělat nové pohyby.

Škola Anuin handicap přijala bez výhrad. Dokonce dostala i vlastního pedagoga, který jí pomáhá s věcmi, na které sama nestačí. Tahle speciální protéza je totiž pouze na sport, jinak musí používat obyčejnou protézu a s její výměnou potřebuje pomoct.

Předčasně narozená

Anu se narodila v 33. týdnu, lékaři nedokázali nožičku miminka zachránit. Potýkala se také s dýchacími obtížemi a její levá ruka byla ochrnutá. Po 17 měsících ji propustili do domácí péče a ve věku tří let dostala první protézu. „Byla na ni nesmírně těžká, chudinka malá s ní musela doslova zápasit,“ vzpomíná otec.

Novou sportovní protézu dostala letos v dubnu a díky ní se jí prý i zvedlo sebevědomí. Konečně si začala i více hrát se svým starším bratrem, na což si dřív kvůli handicapu netroufla. „Jsme na ni moc pyšní,“ dodal se slzami v očích otec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám