Hlavní obsah

Hejtman Bendl: všechno nechám manželce

– KLADNO
Novinky, Marie Heřmánková

Středočeský hejtman Petr Bendl (ODS) se rozhodl přenechat po rozvodu společný majetek své ženě. Původně chtěl, aby polovina domu připadla jejich čtyřletému synovi Danielovi.

Foto: Archiv S.B.

Folkařka Sonja D-Moll Brunn (Soňa Brunnerová) pochází z nedaleké Nelahozevsi.

Článek

"Manželka s tím nesouhlasila a mediální skandalizace našeho rozchodu nejvíce uškodila dětem. S ohledem na ně jsem se rozhodl přenechat jí vše, o co usilovala. Já bych možná její tlak ustál, ale děti ne," uvedl Bendl.

Jeho žena Blanka ale vidí celou situaci jinak. O dům podle jejích slov dávno nejde tolik jako o omluvu ze strany manžela za to, že ji před dětmi fyzicky napadl. K napadení mělo dojít poslední lednovou sobotu a oba manželé v souvislosti s incidentem na sebe podali trestní oznámení.

"Manžel chce, abych obvinění stáhla, ale já s ohledem na děti a svou rodinu musím trvat přinejmenším na jeho omluvě. Pokud toto dokáže, pak zbývá doladit styk s dítětem. Majetkové vyrovnání jsme předběžně dohodli," uvedla Bendlová. O tom, že by už vše ale bylo zcela jasné, nemůže být podle Bendlové řeč. "Žádný návrh jsem zatím neviděla ani nečetla," dodala Bendlová.

Bendl jakékoli fyzické napadení manželky odmítl. Stejně tak popírá, že by za krachem jeho manželství stála jiná žena. Navázání nového vztahu byl podle něho důsledek dlouhotrvajících sporů se ženou. Na prvním místě jsou podle něho děti.

"Mám rád všechny své děti. Snažím se neztratit kontakt s žádným z nich," sdělil již dříve hejtman Právu. (Bendl má z prvního manželství syna Tomáše a z druhého syna Daniela. Blanka Bendlová má ještě dvě děti z prvního manželství pozn. red.).

Reklama

Související témata:

Související články

Manžel mě bije, tvrdí žena hejtmana Bendla

Blanka Bendlová, manželka místopředsedy ODS a středočeského hejtmana Petra Bendla, podala na svého muže trestní oznámení kvůli ublížení na zdraví a výhrůžkám....

Výběr článků

Načítám