Hlavní obsah

Harry Potter si našel o sedm let starší přítelkyni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro Daniela Radcliffa, šestnáctiletého představitele Harryho Pottera ze stejnojmenné série filmů o čarodějnickém učni, skončilo dětství. Během natáčení čtvrtého dílu Harry Potter a Ohnivý pohár prožil utajovanou milostnou aféru s kadeřnicí filmového studia Amy Byrneovou, která je o sedm let starší.

Článek

"Seznámili se před rokem. Od té doby se navzájem navštěvovali doma a chodili spolu na procházky," napsal britský deník Daily Mail s odvoláním na přátele obou milenců. Radcliffe přitom ještě minulý týden při tiskové konferenci k uvedení filmu do distribuce prohlašoval, že nemá přítelkyni.

Podle Daily Mail jsou sice v současnosti Radcliffe a Byrneová odloučeni, protože ona je s týmem na natáčení jiného filmu v Turecku. Přesto či právě proto si oba údajně řadu hodin navzájem telefonují a posílají si esemesky.

Radcliffova tisková mluvčí Vanessa Daviesová však pověsti o milostném životě mladého herce odmítla. "Daniel a Amy jsou přátelé a jejich vztah hranici přátelství nepřekračuje," řekla. "Daniel je velmi družný a navštěvuje často jiné lidi u nich doma," dodala.

Podle listu si však z Irska pocházející filmová kadeřnice pronajala garsonku nedaleko studií poblíž Londýna, v nichž byl Potter natáčen. Radcliffe ji tam prý často navštěvoval. Ze svého bydliště v centru Londýna, kde žije s rodiči, by asi sotva vážil hodinové cesty k Amy jen proto, aby si nechal upravit účes, míní list.

"Jsem fantasta"

Vyrůstat jako dětská ikona není pro Daniela asi žádný med. Přesto si prý nestěžuje. Natáčením Harryho Pottera přitom strávil skoro třetinu svého života. "Já jsem fantasta i ve skutečném životě, takže si nemyslím, že by to byl takový rozdíl," řekl Radcliffe americkému časopisu Time. "To je na tom právě divné: nemyslím na to jako na něco zvláštního."

Zvláštní mu ale asi připadalo náhlé zmizení jeho filmového létajícího auta. Zatím není jasné, kam se osobní vůz značky Ford Anglia, který si mnohokrát zahrál v dosavadních dílech filmového přepisu Harryho dobrodružství, poděl. Vyšetřování je sice na začátku, ale už se ví, že zmizel z filmových studií v Cornwallu. Ke krádeži došlo minulý týden.

Čaroděje učaroval francouzský román

Vůz je přitom v nepojízdném stavu, zloději ho museli buď odvléct, nebo ho prostě naložili jeřábem na nákladní vozidlo a odvezli, tvrdí vyšetřovatelé. Filmaři se zatím k záležitosti nevyjádřili, takže není jasné, v čem se bude Harry přemisťovat v dalším díle, na němž se má brzy začít pracovat.

Daniel si Harryho Pottera zahrál poprvé ve svých 11 letech. Od té doby se mnohé změnilo: je vyšší, jeho tvář výraznější, změnil se mu hlas a začal mu rašit knírek.

Podle Mika Newella, režiséra čtvrtého potterovského dílu, to začíná být problém. "Zrovna pracuji na scéně, kterou jsme točili první týden. Daniel tu pořád vypadá jako to malé dítě, jakým byl v Kameni mudrců. Teď, o 11 měsíců později, už to tak není," řekl Newell. Filmová sláva Danielovi prý vůbec nestoupla do hlavy "Bylo to zvláštních pět let, ale bylo to super," ujistil. Dodal, že ho filmování bavilo a že snad nebude považován jen za "dětského herce". Daniel věří, že bude hrát i v pátém pokračování čarodějnické série. Kromě filmu má ale rád i literaturu. Učaroval mu francouzský klasický román.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám