Hlavní obsah

Halina Pawlowská rozmluvila hazardérovi skok z mostu

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Televizní moderátorce a spisovatelce Halině Pawlowské se v úterý podařilo přemluvit hazardéra, aby slezl ze zábradlí na Nuselském mostě v Praze. Sedmadvacetiletý muž na hraně života a smrti balancoval včera krátce před třetí hodinou ráno, na místo se ihned dostavili záchranáři a policisté. Muž však dal až na Pawlowskou, která jela taxíkem náhodou kolem.

Foto: Petr Skála

Držitélé cen Mapa roku 2016 pohromadě na závěr vyhodnocení soutěže

Článek

"Viděla jsem tam hasiče a záchranku, tak jsem se zeptala, jestli se můžu jít podívat. Měla jsem pocit, že se ho musím pokusit zachránit," popsala Pawlowská. "Ten muž mě poznal, ptal se mě, jestli jsem to opravdu já. Řekla jsem mu, že jsem Halina, a poprosila, ať sleze dolů," vzpomínala s tím, že muž však zpočátku váhal.

"V jeden okamžik to bylo dramatické, visel totiž jen za jednu ruku, kterou mu držel záchranář," přiblížila nevšední zážitek. Zároveň přiznala, že mladý muž jí ještě na druhé straně zábradlí vysekl poklonu. "Řekl mi, že jsem ve skutečnosti krásnější než v televizi. V tak dramatické situaci jsem něco takového ještě neslyšela," svěřila se moderátorka. "Naštěstí to dobře dopadlo a on nakonec slezl na pevnou zem," dodala.  

Na vině je alkohol

Záchranářům poté mladý muž tvrdil, že ve skutečnosti do propasti skočit nechtěl. "Důvodem jeho nesmyslného jednání byl pravděpodobně alkohol, dechová zkouška u něj prokázala bezmála dvě promile alkoholu," uvedla k případu pražská policejní mluvčí Eva Miklíková.

"Nabízela jsem mu potom, aby odjel se mnou taxíkem, což on chtěl, ale záchranáři ho logicky nepustili. On se bál, aby ho nezavřeli do blázince," vysvětlila Pawlowská.

"Mladého muže jsme předali na internu Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí s otravou alkoholem. Nebyl důvod k tomu, abychom ho vezli na psychiatrii," doplnil k tomu mluvčí pražské záchranky Marek Uhlíř. "Jela jsem taxíkem za tou sanitkou až do nemocnice. Tam mě lékařka ubezpečila, že je v pořádku," dodala moderátorka.

Podle Marka Uhlíře koresponduje včerejší případ s trendem, který je patrný již delší dobu. "Ještě před pěti lety jsme na Nuselský most jezdili většinou za lidmi, kteří opravdu chtěli skoncovat se životem. Teď tam chodí většinou opilí mladíci," uvedl Uhlíř.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám