Hlavní obsah

Golfista láme rekordy s nejdelším vybavením na světě

Novinky, Markéta Klánská
Lewisville

Odpálit golfový míček do vzdálenosti 133,5 metru není pro golfisty žádný problém. Přesto se s tímto výsledkem zkušený hráč z Texasu dostal do Guinnessovy knihy rekordů. Míček totiž odpaloval nejdelší funkční golfovou holí.

BEZ KOMENTÁŘE: Golfista s nejdelší holí na světě

 
Článek

Profesionální golfista a trenér nosičů holí Michael Furrh z Arlingtonu se mezi rekordmany oficiálně zapsal minulý čtvrtek v golfovém klubu Castle Hills v texaském Lewisvillu. Ačkoli jeho golfová hůl měřila 4,331 metru, s přehledem se s ní trefil do míčku.

Jedním máchnutím tak překonal rekord, o který se v roce 2009 postaral Dán Karsten Maas. Ten měl k dispozici "pouze" čtyřmetrovou hůl, se kterou odpálil míček 123 metrů daleko.

„Hůl je velmi těžká, dlouhá a široká, musíte tedy vždy počkat, až se sama dotočí. Je tak potřeba hodně trpělivosti,“ svěřil Furrh regionální televizi WDAF po svém čtvrtečním úspěšném pokusu.

BEZ KOMENTÁŘE: Furrh umí s golfovou holí divy

Texaský golfista prý tráví na golfovém hřišti zhruba 200 dní v roce. Není tedy divu, že má dostatek času na rekordy i na nejrůznější golfové experimenty. Nedávno například odpaloval míček z téměř dvoumetrového týčka. Aby to zvládl, musel s golfovou holí dokonce vylézt na žebřík.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám