Hlavní obsah

Futuristický odpadkový koš chytí každý odpadek, ať už letí kamkoli

Novinky, Markéta Klánská

Je konec dob, kdy odpadky létaly mimo koš. Japonský vynálezce dal obyčejné záležitosti, jako je vyhazování odpadků, zcela nový rozměr. Zhotovil totiž odpadkový koš, který se sám pohybuje po místnosti a vždy je na místě, kam hodíte smetí.

BEZ KOMENTÁŘE: Nový vynález chytí ze vzduchu jakýkoli odpadek

 
Článek

Futuristické zařízení nepochybně plní sen všech lenochů, kteří cestu k odpadkovému koši považují za nepřekonatelnou. Takzvaný „Smart Trashbox“ totiž chytí, cokoli hodíte do vzduchu. Je ovládán bateriemi a do všech směrů se snadno pohybuje díky motorizované základně na kolečkách.

Tím to ale nekončí, moderní odpadkový koš funguje na principu Kinectu. Speciální 3D kamera umístěná na zdi snímá pohyb v místnosti, a pomáhá tak koši, aby byl schopen letící smetí zaregistrovat.

Ukázkové video doslova ovládlo internet, během deseti dnů ho zhlédlo přes 2 200 000 lidí. Je na něm vidět, jak dotyčný vynálezce, který se zabývá modifikacemi různých herních zařízení, postupoval od nákresů až po finální produkt.

Video provází i pochyby

Bohužel ale na internetu nevystupuje pod svým vlastním jménem, používá pouze přezdívku minokur. Možná právě proto se vedle pozitivních ohlasů v komentářích k videu objevují i pochybovačné vzkazy, které mluví o podvodu. Ozývají se hlasy, že je koš dálkově ovládaný ze sousední místnosti, apod.

Ať už se jedná o jakýsi reklamní tah nebo skutečný fungující projekt, samotný nápad není nereálný, proto se robotickým košem zabývají mnohé servery zaměřené na počítačové fanoušky. Podle BBC ale přesto nemusí vzkazy, že musí být vynález patentovaný, padnout na úrodnou půdu. Podobné zařízení se totiž objevilo už v roce 1989 v druhém dílu kultovního filmu „Návrat do budoucnosti“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám