Hlavní obsah

Francouzský Spiderman zdolal na třetí pokus jednu z nejvyšších budov světa

Novinky, Jakub Kynčl
Kuala Lumpur

Ekvivalentem člověka, který se nenechá zlomit neúspěchem, je francouzský sedmačtyřicetiletý lezec Alain Robert zvaný též Spiderman. Tomu se dvakrát nepodařilo zdolat Tower Two v Malajsii z komplexu Petronas Towers o 88 poschodích, ale nevzdal se a na třetí pokus byl již úspěšný.

Článek

Alainu Robertovi zabralo zdolání jedné z nejvyšších budov na světě jen o něco málo více než dvě hodiny. Svůj výkon na 452 metrů vysoké budově započal při soumraku a když se mu podařilo dosáhnout vrcholku budovy, netajil radost, dělal oslavná gesta a rozbalil malajskou vlajku. Podle serveru BBC se Robert ani tentokrát při svém výkonuu nejistil.

"Vyšplhal nahoru pouze pomocí svých rukou a vyšplhal nahoru velmi rychle. Vše zjednodušilo to, že ho nezaznamenal žádný bezpečnostní pracovník a nemusel se tak nikomu vyhýbat," uvedl kameraman Ee Wee Kiat, který šílený výstup zaznamenával.

Robert se pokoušel o zdolání Petronas Towers již dvakrát, jednou v roce 1997 a podruhé o deset let později. V obou případech byl zatčen v 60. patře, ale propuštěn byl bez pokuty. Sám lezec po výkonu dodal, že vyšplhání po Petronas Towers až na vrchol bylo jedním z jeho snů a že si uvědomuje, že se zachoval tak trochu paličatě.

Tentokrát Roberta zatkla policie až poté, co po dosažení vrcholu vstoupil dovnitř do budovy v nejvyšším 88. podlaží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám