Hlavní obsah

Fotografie nahé Carly Bruniové se vydražila téměř za 1,5 miliónu korun

Právo, Novinky, nek, jky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Fotografii nahé Carly Bruniové vydražil ve čtvrtek aukční dům Christie´s za 91 000 dolarů (1,46 miliónu korun). Spekulovalo se, že by se mohl fotografii pokusit vydražit i její manžel, prezident Francie Nicolas Sarkozy, to se však nepotvrdilo. Švýcarský fotograf Michel Comte si cenil této fotografie na 60 tisíc eur (přes 1,5 mil. Kč).

Foto: Reuters

Fotografie nahé první dámy Francie Carly Bruniové-Sarkozyové dražená aukční síní Christie's.

Článek

Zhruba 15 let starý snímek nahé exmodelky a nynější první dámy Francie Carly Bruniové měl dle fotografa „dost nízkou“ vyvolávací cenu. Černobílý obrázek zachycuje Bruniovou v póze, která odkazuje na díla neoimpresionistického malíře 19. století Georgese Seurata, a vzhledem k nynějšímu postavení aktérky vyvolal značnou pozornost médií.

Bývalá topmodelka a nyní zpěvačka italského původu se provdala za Nicolase Sarkozyho letos v únoru během soukromého obřadu přímo v prezidentském sídle v Elysejském paláci.

Fotografie nahé Carly Bruniové-Sarkozyové.

Comte tvrdí, že cena jeho snímků se na aukcích vyšplhala už na 115 tisíc eur, zejména aktů. S Bruniovou pořídil „tisíce“ obrázků, mj. pro italský magazín Vogue nebo módního tvůrce Valentina.

Protože jsou dlouholetí přátelé, dovolila mu Bruniová pořídit i „mnohem explicitnější“ fotografie. Ty prý ale Comte nikdy nikomu neprodá. Jak se snímek Bruniové z roku 1993 dostal do dražby, je pro autora záhadou. „Asi jsem jej kdysi někomu daroval,“ řekl Comte.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám