Hlavní obsah

Firma vyrábějící repelenty schválně množila moskyty

Colombo

Srílanská společnost vyrábějící repelenty proti moskytům vymyslela poněkud bizarní metodu, jak zvýšit odbyt svých výrobků. Začala nepříjemný bodavý krevsající hmyz záměrně rozmnožovat a chovat v sudech s vodou. Majitelům společnosti teď hrozí šest měsíců za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Soud uvalil pokutu řediteli společnosti vyrábějící prostředky proti moskytům, protože odmítl zlikvidovat nádoby používané k odchovu moskytů poté, co jsme u něj nalezli vany plné larev,“ uvedla srílanská inspektorka Rohana De Silvová.

Šéf společnosti dostal poměrně směšnou pokutu ve výši asi dvou set korun, ale hrozí mu mnohem horší trest, odnětí svobody na šest měsíců ve věznici s tvrdým pracovním režimem.

Srí Lanka bojuje s vážnou epidemií horečky dengue, která zabila jen letos na 150 lidí. Viry se přenášejí právě prostřednictvím krevsajících moskytů, s nimiž se srílanská vláda snaží bojovat a jejich výskyt omezit.

Vláda se s pomocí policie snaží množství nebezpečného hmyzu omezit a likviduje larvy ve všech přírodních i umělých nádržích se sladkou vodou. Podobný postih jako šéfovi zmíněné společnosti tak může hrozit i majitelům zahradních jezírek, kteří své vodní nádrže chemicky neošetří.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám