Hlavní obsah

Filmový záporák hrdinou. Herec Danny Trejo zachránil z převráceného auta dítě

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na filmovém plátně většinou ztvárňuje role padouchů. V reálném životě se však pětasedmdesátiletý herec Danny Trejo stal hrdinou. Spolu s další svědkyní totiž přispěchal k havárii a vytáhl malé dítě uvězněné v převráceném autě.

Foto: Profimedia.cz

Danny Trejo ve filmu Machete

Článek

Nehoda dvou vozidel se odehrála ve středu kolem třetí odpoledne místního času na jedné z losangeleských křižovatek. Jeden z řidičů z dosud nezjištěných příčin projel na červenou a srazil se se stříbrným vozem, který skončil převrácený na střeše.

V autě zůstala zaklíněná žena, která převážela v dětské sedačce svého handicapovaného vnuka. Jedním ze svědků nehody byl právě herec Danny Trejo. „Byla zraněná, ale jediné, co volala, bylo ,Zachraňte dítě‘,“ popsal Trejo v rozhovoru pro televizi NBC.

Trejo se protáhl okénkem na zadní sedačku k chlapci. Herec se v rámci své charitativní činnosti věnuje práci s postiženými, a tak věděl, že chlapec potřebuje hlavně uklidnit. „Panikařil. Tak jsem mu řekl: ,Musíme použít superschopnosti.‘ On zakřičel: ,Superschopnosti!‘ A pak jsme to křičeli oba,“ popsal Trejo.

Herci se podařilo chlapce zabavit, ale vyndat ho z dětské sedačky se mu stále nedařilo. Na pomoc mu přispěchala další svědkyně nehody Monica Johnsonová. Společně pak pásy sedačky odepnuli a Trejo mohl chlapce vytáhnout.

To už na místo dorazili hasiči, kteří vyprostili zraněnou ženu. Herec zatím stále uklidňoval chlapce. Všichni účastníci nehody byli převezeni do nemocnice, utrpěli pouze lehčí zranění.

Trejo si zažil i kriminál

Sám Trejo ze svého skutku žádnou vědu nedělal. „Upřímně, jediné, co mu zachránilo život, byla ta autosedačka,“ uvedl muž, kterého publikum zbožňuje pro jeho záporné role drsňáků a nelítostných zabijáků.

Danny Trejo nebyl v mládí žádný beránek. Od mládí holdoval heroinu a jiným drogám, padesátá léta strávil pod přezdívkou The Mayor (Starosta) v pouličním gangu. Celkem jedenáct let strávil ve vězení.

Život mu změnila nabídka první filmové role v roce 1985, díky které se stal známým. Poté účinkoval v kultovních snímcích jako Desperado, Od soumraku do úsvitu či Machete. Kromě natáčení a charitativní činnosti vlastní Trejo rovněž řadu restaurací v Los Angeles.

„Všechno dobré, co se mi v životě stalo, bylo přímým důsledkem toho, že jsem pomohl já někomu jinému,“ vysvětlil Trejo svou životní filozofii CNN.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám