Hlavní obsah

Fetišista loudil na Štěpánce Duchkové použité punčocháče

PRAHA

Odvrácenou stranu popularity si již pár let užívá i moderátorka Štěpánka Duchková. Trvale ji obtěžují nepříjemné telefonáty a korespondence ve schránce. Štěpánka každý "ujetý" dopis pečlivě schovává a za sedm let tak vytvořila kuriózní sbírku literárních anomálií. Dnes už není z telefonátů i z dopisů tak vyděšená jako dřív a tvrdí, že si zvykla.

Článek

"Jeden pán mi dokonce volal, že chce moje obnošené punčocháče. Byl velmi zklamaný, protože jsem jednoznačně řekla, že nic posílat nebudu. Zklamaně řekl, že si předem myslel, že odmítnu, a zavěsil," prozradila Štěpánka Duchková tiskové agentuře Korzo.

Na Vánoce měl přiletět ufon

Krátce po fetišistovi absolvovala moderátorka celou sérii velmi kuriózních telefonátů. Tentokrát se ozval majitel vesmírného pohybovadla a pozval se ke Štěpánce na štědrovečerní hostinu.

"Do telefonu mi začal líčit, že za mnou přiletí z kosmu na návštěvu. Dokonce udal i konkrétní termín. Pravil totiž, že se dostaví přesně o Vánocích a přiletí kosmickou raketou. Přiznám se, že jsem se tehdy trochu bála, aby opravdu nezazvonil u dveří. Pak se ukázalo, že naštěstí nepřiletěl, nepřiplachtil, ani nepřijel autobusem. Ani už se potom neozval," dusí se moderátorka smíchem.

Štěpánka měla odvysílat zprávu o konci světa

Po sedmi letech na Primě si moderátorka na různé úchyláky i blázny zvykla. Dodnes ale nemůže zapomenout na dopis, který ji přesvědčoval o brzkém konci zeměkoule. Psaní končilo dramatickým provoláním.

"Pisatel mě rovnou vyzval, abych zprávu co nejdřív odvysílala. Doslova napsal: Pořád v televizi blábolíte nějaké bláboly. Stále jen mlčíte, mlčíte a mlčíte a na Sumatře se zatím propadá zemské jádro!!! Řekněte už konečně lidem pravdu!" cituje Štěpánka Duchková jeden z nejcennějších exponátů své sbírky.

"Podobných dopisů mi přišly stovky a ve sbírce mám skutečné perly. Kromě toho mi volají různí lidé i kvůli politickým kauzám. Dokonce mi vyhrožují, že mě zabijí, nebo zmlátí. To se děje vždy, když mám v Nedělní partii nějaké kontroverzní téma," řekla moderátorka se stoickým klidem.

Past na psychopaty

Samostatnou kapitolu pak v životě Štěpánky Duchkové tvoří žadatelé o finanční příspěvek. Všechny dopisy začínají i končí stejně. "Kromě žádostí o spodní prádlo, taky někteří lidé po mě chtějí peníze. Každý takový dopis začíná stejně: Milá paní Duchková, jste nejkrásnější, nejmilejší, nejchytřejší a nejúžasnější. Potřebovala bych si koupit novou pračku. Mohla byste mi poslat malý příspěvek? A jako dodatek je připojeno číslo konta. Někdo chce pětistovku, jindy píší, že by se spokojili i s menším obnosem," usmála se Štěpánka Duchková.

"Psychopatů se ani na veřejnosti, ani na různých akcích nebojím. Umím se tvářit tak nepříjemně, že se mi ještě nestalo, aby mě někdo z nich otravoval. Prostě je to spolehlivě odpuzuje," dodala.

Reklama

Výběr článků

Načítám