Hlavní obsah

Festival sněhu v Montrealu musel být přerušen. Kvůli sněhu

Novinky, nčs
Montreal

Tradiční zimní festival v kanadském Montrealu musel být poprvé v historii přerušen. Přestože má čtyři týdny trvající festival za cíl oslavovat „zimní radovánky”, letošní ročník narušilo právě zimní počasí, které přineslo vydatnou sněhovou bouři.

Foto: Profimedia.cz

Zimní festival v kanadském Montrealu musel být přerušen.

Článek

Montreal, stejně jako velkou část Kanady, v těchto dnech sužuje extrémní počasí, včetně sněhových bouří. Teploty ve městě klesaly k minus 15, pocitově až k minus 30 stupňům Celsia.

Jedna taková bouře narušila tradiční oslavy zimy v Montrealu. Část již šestatřicátého ročníku „festivalu sněhu“, jak se každoroční čtyřtýdenní akci přezdívá, musela být zrušena právě kvůli bílé pokrývce. Sněhová bouře ochromila město a víkendový program se nekonal.

Foto: Profimedia.cz

Festival v Montrealu přerušil sníh

Ačkoliv jsou Kanaďané na zimu zvyklí, úřady se rozhodly program zrušit kvůli nízkým teplotám, silným poryvům větru a nebezpečným silnicím.

Obyvatelé ani návštěvníci města však nemusejí zoufat. Pokud počasí dovolí, měl by festival o víkendu opět pokračovat. Na své si tak opět přijdou všichni vyznavači zimních radovánek.

Reklama

Výběr článků

Načítám