Hlavní obsah

Fenka žlutého labradora přivedla na svět 13 černých štěňat

Novinky, nčs

Rekord to sice není, přesto se tříletá Lucy, fenka z labradora z Anglie, může pochlubit výjimečným příběhem. Na svět přivedla celkem 13 štěňat, a aby toho nebylo málo, všechna štěňata jsou na rozdíl od ní černá, informoval britský Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Fena přivedla na svět 13 štěňat. Ilustrační foto.

Článek

K vyrovnání stávajícího britského rekordu sice Lucy potřebovala ještě jedno štěně, přesto je její příběh unikátní. Ani jedno ze 13 štěňat totiž nezdědilo matčino zbarvení a Lucy mezi svými potomky svítí do dálky.

Jak vysvětlila sedmatřicetiletá majitelka fenky Catherine Smithová, otec štěňat je černý labrador Bastion. A všechna štěňata zdědila barvu právě po něm. „Teď musíme kupovat zhruba 15 kilogramů potravy za týden,“ prozradila majitelka.

Žena chtěla podivně potrestat svého psa, nakonec na to doplatila sama

Koktejl

„První čtyři porodila během dvaceti minut a pak se začala objevovat další a další. Celé to trvalo skoro pět hodin. Nemohla jsem uvěřit tomu, odkud se všechna štěňata vzala,“ doplnila.

Osm psů a pět fenek záhy našlo své majitele během prvních tří týdnů života, zatím ale zůstávají u matky v Tauntonu v hrabství Somerset na jihozápadě Anglie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám