Hlavní obsah

Farmář dal obří cedulí najevo, co si myslí o svých sousedech

Novinky, tcs

Když žijete na vesnici, jsou mezilidské vztahy tím nejdůležitějším. Pětasedmdesátiletý farmář z vesničky Peopleton v britském hrabství Worcestershire má na své sousedy zcela jasný názor. A ten si nenechal pro sebe, ale vyjádřil ho na velké ceduli, kterou připevnil na své silo. Dostal za to pokutu 90 liber (2700 korun). Jeho sousedé chtějí, aby cedule zmizela.

Foto: Profimedia.cz

Vesnička Peopleton odporně rozhodně nevypadá.

Článek

Pokud se k vesnici Peopleton přiblížíte ve správném směru, přivítá vás cedule, která vás od návštěvy vesnice zřejmě odradí. „Vítejte v Peopletonu. Vražedném, Bohem zapomenutém místě bez zákona, nejodpornější vesnici ve Worcestershiru,“ stojí velkými písmeny na ceduli, kterou nelze přehlédnout.

Spor mezi obyvateli Peopletonu a pětasedmdesátiletým farmářem Carlem Powellem doutná od chvíle, kdy se farmář rozhodl na svém pozemku postavit několik domů. Rada mu to však zakázala. Naplno se rozhořel v posledních dnech, kdy rada zamítla farmáři postavit další silnici vedoucí k jeho pozemku.

„Před pár lety jsem chtěl postavit nějaké dostupné bydlení, abych pomohl chudším, ale oni sepsali petici a zastavili to,“ uvedl Powell pro deník Sun. Od té doby vesničany příliš v lásce nemá. Před měsícem dal na svůj pozemek kousek od veřejné cesty varování, které si příliš servítky nebere. „Soukromý pozemek, kdo na něj vkročí, bude střelen. Přeživší budou střeleni znovu,“ stojí na menší ceduli.

Ruský farmář zabil holýma rukama vzteklého vlka

Koktejl

Nyní k němu přibyla cedule odsuzující vesnici Peopleton. Obyvatelé vesnice se již obrátili na policii, která muži udělila pokutu 90 liber za nápis, který „vyvolává pohoršení a strach“. Farmář však svou ceduli sundat nehodlá. „Jestli mám být zatčen za to, že říkám pravdu, budiž. Nemám co skrývat,“ rozčiluje se.

Zatím se všichni ve vesnici nachází v patové situaci. Farmář nesmí postavit silnici, která podle jeho kritiků má být jen první fází k zastavění jeho polí domy. Vesničané, zdá se, se budou muset koukat na ceduli, která jejich milovanou vesnici zrovna nechválí.

Anketa

Jaké máte sousedské vztahy?
Skvělé!
33 %
Mohlo by to být o něco lepší.
41,5 %
Kdyby to šlo, tak se odstěhuji.
25,5 %
Celkem hlasovalo 23421 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám