Hlavní obsah

Fanoušek žádal o peníze na pivo, přišly mu stovky tisíc

Novinky, tcs

Myslel to jako vtip, ovšem když se jeho transparent objevil v přímém přenosu, začali čtyřiadvacetiletému Američanovi Carsonu Kingovi lidé opravdu posílat peníze. Žíznivému fanouškovi se na kontě sešlo více než 20 tisíc dolarů (zhruba 468 tisíc korun).

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

King v hledišti sledoval předzápasovou show, která předcházela utkání amerického fotbalu jeho oblíbeného univerzitního týmu Iowa State Cyclones. Stejně jako řada ostatních lidí si přinesl ceduli se vzkazem.

Ten jeho zněl: „Busch light potřebuje doplnit“, vysvětlil divákům na svém transparentu King. Kromě své oblíbené značky piva připsal i jméno svého účtu v aplikaci Venmo, která funguje jako virtuální peněženka a kde si lidé mohou přeposílat platby.

Během několika minut přistálo Kingovi ve virtuální peněžence 400 dolarů (zhruba 9400 korun). Jenže peníze chodily dál a dál. Do úterka lidé Kingovi zaslali sumu lehce přesahující 20 tisíc dolarů (468 tisíc korun). To, co začalo jako žert, se obrátilo v úctyhodnou věc.

King dostal víc než na pár piv, a tak se rozhodl částku věnovat Dětské nemocnici při Iowské univerzitě. Sbírka je stále otevřená, navíc se výrobce piva Busch a provozovatel aplikace Venmo zavázali, že vybranou částku dorovnají. Zatím má na účtu 67 tisíc dolarů (1,6 milionu korun).

Reklama

Výběr článků

Načítám