Hlavní obsah

Fanoušci a herci si na lodi připomněli seriál 30 případů majora Zemana

– Praha
Novinky, ale

I po čtyřiceti letech má seriál 30 případů majora Zemana své fanoušky. Ti uspořádali v sobotu akci nazvanou po jedné z epizod Loď do Hamburku. Pozváni byli jak herci, tak i tvůrci tohoto kontroverzně vnímaného díla.

Plavba s Majorem ZemanemVideo: Novinky

 
Článek

Plavba na lodi po Vltavě měla v minulém roce velký úspěch, proto letošní rok pojali o trochu velkolepěji.

„Hercům se to líbí. Ne všichni mohli dorazit, ale takové to jádro jako je pan Brabec, Jelínek, Srstka nebo pan Niederle tu jsou,“ popsal Novinkám organizátor akce Jan Šmajs.

Herci byli na akci přivezeni stylově vozy VB a uvítali je dobově odění příslušníci. Naloďovalo se na nástupišti u Čechova mostu a plulo se směrem k Holešovickému přístavu.

Foto: Novinky

Herci byli na akci přivezeni stylově vozy VB a uvítali je dobově odění příslušníci.

Své znalosti o seriálu si mohli účastníci akce prověřit během kvízu, který se konal na palubě lodi. Měli také možnost popovídat si nebo se vyfotit s herci a také si od nich nechat podepsat upomínkový předmět či fotografii.

Ani herci ale neodcházeli s prázdnou. Jejich fanoušci jim jako dar přinesli například lahev slivovice a další pozornosti.

„Jsem tu už po několikáté a opravdu to obdivuju. Jsem rád, že má Zeman pořád takové reminiscence. Vždyť nic jiného se v té televizi tolik neopakuje jako tenhle seriál,“ popsal své pocity herec Ivo Niederle.

I přes to, že od natáčení uplynulo už 40 let, herec Vladimír Brabec, který ztvárnil ústřední postavu, na to vzpomíná stále.

„Dodnes vzpomínám na to, kde jsme točili. I dříve, když jsem jezdil autem i tady na parníku, se mi připomenou chvíle a místa natáčení, protože všude tady jsme něco točili. Přímo fotograficky to mám zaznamenané v hlavě. To, co se dělalo a pomalu i to, co měl na sobě režisér nebo v čem jsem byl oblečen já,“ řekl Novinkám.

30 případů majora Zemana
„Zeman“ se točil v letech 1974–1979, jeho režisérem byl Jiří Sequens. Děj se odehrává mezi léty 1945–1973, hlavní postavou je příslušník SNB Jan Zeman. Ten se vyskytuje v každém díle a postupně se v seriálu vypracuje z civilisty až na náčelníka pražské kriminálky. Seriál vznikal v době hluboké normalizace k 30. výročí vzniku SNB. Jeho cílem bylo propagovat a obhajovat činnost bezpečnostní aparátu socialistického Československa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám