Hlavní obsah

Exministr se zakousl v přímém přenosu do syrové ryby. Takhle covid nechytíte, uvedl

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Opoziční srílanský politik a bývalý ministr pro rybolov Dilip Wedaarachchi na sebe upoutal pozornost, když na tiskovou konferenci přinesl čerstvě chycenou rybu. Aby dokázal, že ryby opravdu nejsou přenašečem nemoci covid-19, před kamerami se do syrové ryby zakousl. Srílančané přestali kupovat ryby poté, co se na jednom z rybích trhů objevilo ohnisko koronaviru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bývalý srílanský ministr se zakousl na tiskové konferenci do rybyVideo: Reuters

 
Článek

Ohnisko odhalené na hlavním trhu s rybami na Srí Lance vedlo k rozšíření choroby covid-19 po celé zemi. Následkem toho se v zemi, pro kterou je rybolov jedním ze stěžejních odvětví, přestaly ryby kupovat a rybářům zbyly desítky tisíc tun ryb.

Bývalý ministr pro rybolov, třiašedesátiletý Wedaarachchi se snaží vyburcovat lidi k tomu, aby opět nakupovali ryby, jak to jen jde. V úterý si dokonce jednu syrovou rybu přinesl s sebou na tiskovou konferenci v Colombu.

„Apeluji na lidi v této zemi, aby jedli ryby,“ uvedl politik. „Nebojte se, z toho koronavirus nechytnete,“ dodal a zakousl se před zraky překvapených novinářů do syrové ryby.

Recepty na vegetariánská jídla inspirovaná Srí Lankou

Zdraví

„Naši lidé, kteří pracují v rybářském průmyslu, nemohou své ryby prodat. Lidé v téhle zemi ryby nejedí a majitelé rybářských člunů si nemohou dovolit vyrážet na moře,“ uvedl Wedaarachchi s tím, že panika by mohla rybářské odvětví zlikvidovat a tisíce lidí by tak přišly o živobytí.

Není to poprvé, co politici na Srí Lance přistoupili k názorné demonstraci problému. Letos v září tamní ministr zemědělství vyšplhal na kokosovou palmu, aby upozornil na nedostatek kokosů v zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám