Hlavní obsah

Exkluzivní záběry: Vědci natočili vzácné tygry ussurijské ve volné přírodě

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ťi-lin

Pracovníci z přírodní rezervace v severovýchodní čínské provincii Ťi-lin v pátek představili exkluzivní záběry tygrů ussurijských ve volné přírodě. Jedinečný soubor, který zahrnuje 25 videozáznamů, vznikl v roce 2013 a většina záběrů byla nyní zveřejněna poprvé, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Podívejte se na život vzácných tygrů ussurijských v divočiněVideo: Reuters

 
Článek

Záznam dlouhý více než čtyři minuty zachytil tygry ussurijské při jejich běžných denních i nočních aktivitách v divočině. Vědci umístili předem do lesních oblastí 60 kamer, které natáčely šelmy od jara do zimy.

„Naše kamery natočily v roce 2012 jen dva tygry, ale dalších pět jsme zachytili v loňském roce v oblasti o rozloze menší než 200 kilometrů čtverečních. Což naznačuje, že se jejich počet podstatně zvýšil,“ poznamenal Ťien-min Lang z místní přírodní rezervace.

Tygr ussurijský je jedním z nejohroženějších druhů na zemi. Žije především na východě Ruska, na severovýchodě Číny a v severních částech Korejského poloostrova. V divočině se v současnosti vyskytuje méně než 500 jedinců tohoto druhu. Loni v květnu odhadla státní lesní správa počet volně žijících tygrů ussurijských v Číně na 18 až 22 kusů.

Tato zvířata jsou největšími a nejmohutnějšími kočkovitými šelmami, samci mohou vážit přes 300 kilogramů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám