Hlavní obsah

Dvouletá Vietnamka vypadla z 11. patra. Chytil ji kurýr

Drama se šťastným koncem se minulou neděli odehrálo v jedné ze čtvrtí vietnamského hlavního města Hanoj, kde dvouletá dívka vypadla z 11. patra. Pád by zcela jistě nepřežila nebýt pohotové reakce kurýra, který parkoval u domu. Vyběhl včas z auta a dívku dokázal chytit.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Kamera zachytila pád dvouleté Vietnamky z 11. patraVideo: AP

 
Článek

Jedenatřicetiletý Nguyen Ngoc Manh čekal před domem ve své dodávce, až si klient přijde vyzvednout zásilku, když zaslechl dětský pláč.

„Nejdřív jsem si myslel, že je to pláč dítěte, které trestají rodiče,“ uvedl Manh pro místní server An Ninh Thu Do.

Když se podíval směrem vzhůru, uviděl ale malé děvčátko balancující na římse v 11. patře. Manh na nic nečekal, okamžitě vyběhl z auta a vylezl na stříšku před vchodem, aby mohl případně pád dívky zbrzdit.

„Moc jsem nepřemýšlel. Když jsem uviděl to děvčátko, okamžitě se mi vybavila má dcera,“ uvedl Manh.

Stříška, na kterou vylezl, ovšem praskla, a to ve stejném okamžiku, kdy dívka ztratila rovnováhu a začala padat dolů.

Na muže v Číně spadlo dítě z třetího patra

Koktejl

I když Manh podklouzl, povedlo se mu dvouleté dítě zachytit. Holčička si při dopadu zlomila ruku a nohu, ale jinak je v pořádku. Převezli ji do nemocnice. Manh vyvázl s pohmožděnou rukou.

„I teď se celý třesu. Ihned jsem spěchal domů za dcerou. Až když jsem ji objal, tak můj strach zmizel. Je ve stejném věku jako to dítě,“ uvedl Manh, který je nyní místními po právu oslavován jako hrdina.

Pozn. redakce: Později zveřejněné video ukazuje, že Manhovi se nepovedlo dítě zcela chytit a rukou pád pouze zbrzdil. Další zprávy hovoří o tom, že děvčátko si „pouze“ vykloubilo kyčel a „utrpělo další zranění“. V každém případě je mimo ohrožení života. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám