Hlavní obsah

Dvouletá holčička si našla nevšední chlupaté kamarády

Novinky, mšv

Malé holčičky často milují štěňátka nebo koníky. Dvouletá Kiki Wolhuterová si ale oblíbila mnohem neotřelejší a divočejší zvířata. Díky plyšové hračce si zamilovala hyeny a teď s nimi může díky svým rodičům skutečně dovádět, píše server Daily Mail.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvouletá holčička ze Zimbabwe se kamarádí s hyenamiVideo: Caters News / Kim Wolhuter, AP

 
Článek

Kim, otec Kiki, se živí jako dokumentarista a je odborníkem na hyeny. Se svou rodinou proto žije v rezervaci Sango Wildlife Conservancy v Zimbabwe, kde může šelmy, charakteristické pro svůj smích, studovat v přirozeném prostředí. Není proto divu, že hyeny přirostly k srdci i jeho dceři, která se s nimi seznámila nejprve prostřednictvím plyšové hračky.

„Jedno ráno jsem mezi hyenami pobíhal a hrál si s nimi a Kiki se chtěla připojit,“ vzpomíná Wolhuter na první okamžiky, kdy se jeho dcera se zvířaty setkala tváří v tvář. „Nejprve jsem váhal, protože hyeny na malé bytosti reagují docela jinak. Ale prosila mě, a tak jsem si říkal, že když ji budu držet, všechno bude v pořádku,“ doplnil.

Nejen Řím. Jedno z největších koloseí světa je také v Africe

Cestování

Mláďata hyen si malou Kiki potřebovala nejprve důkladně očuchat, a teprve pak si s ní začala hrát. „Váhal jsem, zda je mám k dceři pustit, protože při hraní vždy jemně koušou. Nemají ruce, se kterými by se někoho chytily, tak vás stisknou zuby jako štěňata,“ vysvětluje Wolhuter.

Nakonec se ale interakce mezi dcerou a šelmami obýval zbytečně. Na Kiki však nadále dohlíží, když si s hyenami hraje a pobíhá mezi nimi, nebojí se však, že by jí zvířata ublížila.

Lví král jim udělal špatnou reklamu 

„Mezi domácími a divokými zvířaty není doopravdy rozdíl. Ano, jsou nebezpečná, ale to jsou i domácí mazlíčci,“ myslí si muž. „Není neobvyklé, že ve zprávách vidíte, jak někoho pokousal nebo rozsápal pes. Většinu času jste ale v jejich blízkosti rádi. A to samé platí pro divoká zvířata. Jakmile jim porozumíte, můžete s nimi mít stejný vztah jako s vaším psem.“

Wolhuter zároveň doufá, že lidé změní svůj názor na hyeny. Podle něj jde totiž o úžasná zvířata, která by neměla být vnímána tak negativně, jak je například vykresluje známá disneyovka Lví král. V ní jsou totiž hyeny antagonisty.

Koronavirus může v Africe zabít přes tři miliony lidí, pošlete peníze, vyzvalo svět OSN

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám