Hlavní obsah

Dvouhlavá želva je tahákem zoologické zahrady

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

San Antonio

Zoologická zahrada v texaském San Antoniu ve čtvrtek veřejnosti poprvé ukázala dvouhlavou želvu, která přišla na svět 18. června. Želva pojmenovaná jako Thelma a Louisa je teď jednou z největších atrakcí zoo, jejíž představitelé si od ní slibují příliv návštěvníků, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dvouhlavá želva Thelma a Louisa se těší dobrému zdravíVideo: Reuters

 
Článek

Želva ze San Antonia je podobně jako většina dvouhlavých zvířat ve skutečnosti dvojčaty, která se při vývinu neoddělila. Nejčastěji se tato vada vyskytuje u hadů a želv, a to jak v zajetí, tak ve volné přírodě.

Thelma a Louisa se podle ošetřovatelů těší dobrému zdraví a bez větších problémů leze a plave. Snad jen souboj o velení je občas trochu náročný.

„Když jsem želvu držel první den, vypadalo to, že má rozpolcenou osobnost,“ řekl kurátor plazů Craig Belke. Na otázku, která z hlav je šéfem, odpověděl, že by hlasoval pro levou. „Pravá strana se dívala velmi zvědavě po okolí. Ta levá se mě pokoušela kousnout. Trochu dominantní, trochu průbojná,“ dodal.

Reklama

Související články

Prase uchránily před porážkou dvě hlavy

V čínské vesnici v provincii Ťiang-si se narodilo dvouhlavé sele. Netradiční vzhled zvířeti zachránil život, jeho majitel ho totiž odmítl poslat na jatka.

Kotě se dvěma tvářemi se má čile k světu

V úterý se v americkém státě Oregon narodilo kotě s vadou, která mu rozdělila hlavu na dvě tváře. Zatímco ve většině případů takto postižená zvířata krátce po...

Výběr článků

Načítám