Hlavní obsah

Dům Katharine Hepburnové je na prodej

Novinky, Korzo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Pokud vám v prasátku přebývá zhruba pět milionů dolarů, v přepočtu asi sto padesát milionů korun, a jste navíc velkým fandou nedávno zesnulé filmové legendy Katharine Hepburnové, máte právě jedinečnou příležitost pořídit si její dům na Manhattanu.

Foto: Jan Kaše

Třetí ročník běhu na Svatobor byl právě odstartován.

Článek

Herečka, která získala za své role čtyři Oscary a dvanáct nominací, v něm prožila neuvěřitelných dvaasedmdesát let svého života. Hepburnová, která zemřela letos v červnu v šestadevadesáti letech, si dům koupila v roce 1937 za sedmadvacet a půl tisíce dolarů.

Dražba už tuto neděli

Realitní agenti tvrdí, že jde o unikátní koupi nejen proto, že čtyřpatrový dům se čtyřmi ložnicemi patřil slavné hvězdě, ale hlavně kvůli tomu, že dlouhých dvaasedmdesát let nezměnil majitele. "Když si herečka dům v roce 1937 kupovala, už v něm šest let bydlela v pronájmu. Hodně to vypovídá o povaze paní Hepburnové a také o atmosféře a energii, která z domu vyzařuje. Většina Američanů totiž nevydrží na jednom místě více než pět let a hned se stěhují. Katharine dům učaroval natolik, že ho nedokázala opustit," uvedla realitní agentka Eileen Robertová, která má prodej nemovitosti na starosti.

Pokud se budete chtít o dům ucházet, máte nejvyšší čas sbalit kufry. Dům jde do prodeje již tuto neděli a šťastný kupec s ním získá i soukromou zahradu, které se přezdívá "čarovná oáza".

Reklama

Související témata:

Související články

Zemřela herečka Katharine Hepburnová

Jedna z posledních žijících legend stříbrného plátna, americká herečka Katharine Hepburnová, zemřela v neděli ve věku 96 let ve svém domě v Old Saybrook...

Výběr článků

Načítám