Hlavní obsah

Druhým Britem, který dostal vakcínu, je William Shakespeare

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Británie jako první ze západních zemí začíná očkovat proti koronaviru. První očkovaní jsou proto pod drobnohledem médií. Svou chvíli slávy si už zažila devadesátiletá Margaret Keenanová, zaujal však i druhý muž v pořadí. Jmenuje se totiž stejně jako nejslavnější světový dramatik.

Foto: Profimedia.cz

William Shakespeare se stal druhým občanem Spojeného království, který dostal vakcínu.

Článek

Ne, první skupina očkovaných není vyhrazena pro lidi starší 400 let, jak od úterka vtipkují lidé na internetu. Pozornost však upoutal jednaosmdesátiletý William „Bill“ Shakespeare, který navíc stejně jako jeho slavnější jmenovec pochází z Warwickshiru, tedy kraje, kde se slavný dramatik narodil. A Angličané zareagovali s humorem sobě vlastním.

„Svrbí mě prst – dozajista, něco dobrého se k nám už chystá. Injekce není důvod ke splínu, opustím snad svou bublinu,“ napodobil jeden z fanoušků druhou čarodějnici z Macbetha. „Říká se, že Shakespeare byl na cestě do nemocnice poněkud rozrušen. ‚Vakcínu! Vakcínu! Království za vakcínu',“ vzpomněl si další na Richarda III.

„Slyšel jsem, že druhou osobou, která dostane vakcínu, měl být Christopher Marlowe, ale William Shakespeare si vše přivlastnil,“ připomněl jeden člověk teorii, že autorem Shakespearovských děl je ve skutečnosti dramatik Christopher Marlowe.

„Musím říct, že se tady ke mně chovali všichni naprosto úžasně,“ prohodil jen lakonicky Shakespeare na adresu fakultní nemocnice univerzity v Coventry.

Britové začali očkovat proti koronaviru. Jako první dostala vakcínu 90letá žena

Koronavirus

V úterý začalo plošné očkování proti onemocnění covid-19 a Britové poněkud troufale nazývají tento den V-day (V podle slova vakcína, V-day je však také Victory day, kterým je označován den vítězství nad nacistickým Německem).

Zahájení očkování snad bude znamenat zlom v boji proti onemocnění covid-19. Británie dokázala dříve než evropské země schválit vakcínu společnosti Pfizer. Spojené království si objednalo 40 milionů dávek vakcíny, firma do konce roku stihne dodat jen polovinu ze zhruba 100 milionů dávek slíbených pro celý svět.

Reklama

Související články

Adolf Hitler Uunona vyhrál volby v Namibii

Namibijec jménem Adolf Hitler Uunona dostal v místních volbách 85 procent hlasů, a zajistil si tak křeslo v místní radě regionu Oshana. V Namibii, která byla...

Výběr článků

Načítám