Hlavní obsah

Drůbežáři se čílí, ve vánočním klipu BBC mají krocani trička oslavující veganství

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve sporech o formu stravování jsou většinou vegani a vegetariáni vykreslováni jako ti, kteří nerozumí vtipu. Tentokrát se však ozvala britská Národní unie farmářů (NFU), když se jí nelíbil animovaný skeč, ve kterém krocani nosí tričko s nápisem „Miluju vegany“. Podle unie totiž BBC takto vegany a vegetariány upřednostňuje v debatě o konzumaci masa.

Foto: Youtube BBC

Zobrazení krocana v klipu BBC pobouřilo britskou Národní unii farmářů.

Článek

Celý spor se točí ohledně vánočního klipu, ve které je mimo jiné animovaný záběr na shromáždění krocanů, ve který vystupuje řečník s již zmíněným nápisem. „Tento rok nás bylo zabito méně,“ vzkazuje mluvčí krocanů rozjásanému davu drůbeže.

Proti klipu se již stihla o víkendu ohradit britská unie farmářů. „Jsme hluboce znepokojeni, že BBC začala kampaň pro veganskou dietu v upoutávce na vánoční vysílání,“ uvedl viceprezident unie Stuart Roberts s tím, že unie má v úmyslu podat oficiální stížnost. Klipem totiž podle Robertse BBC porušuje vlastní předpisy, ve kterých se zavazuje, že nebude aktivistickou společností.

Mluvčí BBC nařčení farmářů popřel. „Animovaní krocani v tričkách jsou zamýšleni jako vtipné postavy v tónu lehce surreálního ducha klipu spíš než, aby propagovali či podporovali veganský způsob života,“ uvedl mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám