Hlavní obsah

Drobná Američanka přemohla a zabila obrovského aligátora

Novinky, Dagmar Plecháčová
Columbia

Jak nečekanou sílu dokáže člověk vyvinout během rybaření, když se mu na udici chytí unikátní kus, poznala na vlastní kůži Američanka Agnes Martinová. Té se podařilo na prut chytit obrovského aligátora, který měřil téměř čtyři metry a vážil více než 400 kilogramů. Odvážná žena z nebezpečného setkání rozhodně nevyšla se zraněním či traumatem, naopak aligátora dokázala chytit a zabít.

Článek

Martinová, jež sama neváží více než 60 kilogramů, získala díky loterijnímu systému, který je zavedený v Jižní Karolíně, permanentku na měsíční sezónu, kdy je možné lovit aligátory. Žena popsala, že aligátor se pohyboval poblíž břehu, když jej chytila na prut.

Následoval dvouhodinový boj s mohutným plazem, než se ženě podařilo jej dostat blízko k lodi a střelit.

Američanka uvedla, že si aligátoří maso přiveze domů. Původně chtěla nechat svůj kapitální úlovek vycpat a vystavit si jej v ložnici. S tím však její manžel George, který pracuje jako prodavač bot v Newtonu, nesouhlasil a svou ženu přesvědčil, aby se jeho kůže využila na boty.

Manžel má v plánu z aligátora vyrobit na 40 párů bot, přičemž si za jediný pár chce účtovat 1000 dolarů, tedy zhruba 19000 korun. „George miluje zvířata, zvlášť pokud jsou mrtvá a na jeho nohou,“ dodala s mírnou nadsázkou Martinová.

Reklama

Výběr článků

Načítám