Hlavní obsah

Dost bylo zničených záchodů. Nemocnice vydala nařízení pro obézní osoby

Novinky, nčs

Dost neobvyklé nařízení čeká na pacienty s nadváhou v anglickém Doveru. Vedení tamní nemocnice se totiž po několika nehodách rozhodlo, že prostorově výraznější osoby bude posílat na speciální toalety.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jako důvod nařízení nemocnice uvádí desítky nehod, kdy toalety pod některými pacienty zkrátka nevydržely. Na toaletách tak nyní pacienti najdou ceduli s nápisem, která upozorňuje na maximální nosnost záchodu, která činí 120 kilogramů.

„Pokud je vaše hmotnost vyšší, vyhledejte nemocniční personál, který vás přesměruje na odpovídající toalety,” nabádá nemocnice, která těžší pacienty a návštěvníky odkazuje na toalety s vyšší nosností.

Váží 260 kilogramů, přesto je Mexičan za hrdinu

Koktejl

„Některé z našich toalet, které jsou připevněny na zeď, jsou vhodné pouze pro pacienty a návštěvníky s omezenou hmotností. Máme u nás ale také záchody, které vyhovují lidem všech váhových kategorií,” vysvětlil mluvčí nemocnice.

Obezita je ve Velké Británii velkým problémem. Každý čtvrtý obyvatel je klasifikován jako obézní, což vede k častějšímu výskytu srdečních nemocí, cukrovky a vysokého krevního tlaku. Předpokládá se, že obezita vyjde tamní zdravotní systém (NHS) na milardu liber (30 miliard korun) ročně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám