Hlavní obsah

Divočina v Hamburku. Vlna vyrazila čelní sklo lodi, lidé prchali pryč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bouře Ylenia, kterou v Německu doprovází silný vítr, postihla také cestující na lodi v Hamburku. Jeden z cestujících natočil, jak vlna rozbila sklo a zaplavila palubu, kde v té době bylo přibližně deset lidí.

Foto: Twitter/Marcel Dirsus

Vlna vyrazila čelní sklo lodi.

Článek

Video, které ve čtvrtek zveřejnil na svém twitterovém účtu Marcel Dirsus, ukazuje bouři Ylenia v její plné síle. Ačkoliv oficiální zdroje zatím neinformují, zda došlo při incidentu ke zraněním, ze záběrů se zdá, že všichni cestující opustili palubu včas a po svých. Lodní doprava byla na severu Německa již omezena, uvedla stanice Euronews.

V Hamburku vzedmuté moře zaplavilo také rybí trh. Měřič ve čtvrti Sankt Pauli ukazoval hladinu vody téměř dva metry nad střední povodňový stav. O závažnou povodeň by podle Spolkového úřadu pro lodní dopravu a hydrografii šlo ve chvíli, kdy by voda stoupla o 2,5 metru.

Německo ochromil vichr, v Polsku je první mrtvý

Evropa

Velké komplikace hlásí v Německu i železnice. Dálková doprava na železnici stojí ve spolkových zemích Dolní Sasko, Brémy, Hamburk, Šlesvicko-Holštýnsko, Meklenbursko-Přední Pomořansko, Berlín a Braniborsko. Letecká společnost Lufthansa zatím zrušila 20 letů.

Německá meteorologická služba upozorňuje, že vítr by měl řádit po celý čtvrtek, lehce by se měl utišit až večer.

Reklama

Výběr článků

Načítám