Hlavní obsah

Dívka vypila čtyři panáky ginu a šla na zkoušku do autoškoly

Novinky, jky
BUKUREŠŤ

Dvacetiletá Rumunka Monika Cristescuová byla vyloučená ze zkoušek v autoškole po provedení dechových zkoušek ještě během písemné části testů. Dívka z města Arad v sobě měla neuvěřitelných 1,6 promile. V Rumunsku je stejně jako v ČR úplný zákaz požití alkoholu před jízdou.

Článek

Po provedení dechových zkoušek Monika Cristescuová přiznala, že před testy pila, ale uvedla: "Měla jsem pouhé čtyři giny, abych se vypořádala s nervy."

Policie byla však nemilosrdná a stáhla její žádost o řidičský průkaz. Testy nesmí skládat do té doby, než se ukáže úplně střízlivá.

"Přišla na testy a po několika minutách se začala chichotat, mluvit nahlas směrem k ostatním kandidátům v místnosti, vykřikovat odpovědi na otázky a říkat ostatním, že bude mít všechno správně," uvedl policejní mluvčí.

Alkohol a řízení nejsou dobrý koktejl

Úředník přišel k jejímu místu a okamžitě ucítil alkohol. Rozhodl se tedy podrobit dívku dechovým zkouškám, které byly pozitivní.

"Přiznala, že měla před jízdou nějaké ty drinky, aby zklidnila nervy. Bude se ale muset naučit, že alkohol a řízení se spolu nemíchají, ani když jde o teoretický test. Bylo nutné ji z testu vyloučit, jako jasný vzkaz směrem k dalším kandidátům na řidičský průkaz, kteří by zamýšleli něco podobného," dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám