Hlavní obsah

Dívka přežila pád letadla, za dva dny došla k dálnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dívka z amerického státu Washington přežila nehodu malého letadla, v němž letěla s nevlastními prarodiči. Po dvou dnech strávených v divočině se dokázala dostat do civilizace, napsala v úterý agentura AFP.

Foto: repro Twitter KIRO 7

Autumn Veatchová přežila pád letadla

Článek

Autumn Veatchová cestovala letadlem v sobotu odpoledne ze státu Montana do státu Washington. Stroj, jímž má být Beechcraft A35 Bonanza, ale údajně vletěl do hradby mraků, začal hořet a zřítil se v hornaté, hustě zalesněné oblasti.

Dívka pád letadla přežila bez vážných zranění a jeden den prý zůstala na místě nehody a snažila se z trosek vyprostit nevlastní prarodiče, což se jí však nepodařilo.

Následující den se bez vody a jídla vydala podél řeky, až narazila na pěšinu vedoucí k dálnici. Tam jí v pondělí odpoledne zastavil jeden z řidičů a odvezl ji k nejbližšímu obchodu, odkud zavolal policii a sanitku.

Po letadle pátrají

Veatchová byla následně hospitalizována ve městě Brewster ve státě Washington, kde ji v nemocnici navštívil její otec. Podle lékařů byla dívka traumatizovaná, ale měla jen drobná zranění.

„Neutrpěla žádná zranění, která by ohrožovala její život. Byla však dost dehydrovaná,“ uvedl Scott Graham z nemocnice Three Rivers.

Letadlo se zatím záchranářům nepodařilo najít. O osudu dalších dvou lidí na palubě úřady neinformovaly, známé nejsou ani příčiny neštěstí.

„Autumn to zvládla, ale prarodiče ne. Právě ji vyšetřují. Je dobré slyšet její hlas. Stále musí najít letadlo a prarodiče,“ napsala na Facebooku matka dívky Misty Dawn Bowmanová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám