Hlavní obsah

Devítiletému chlapci zachránil život křížek na krku

Novinky, Jakub Štěpánek

O neuvěřitelném štěstí může hovořit devítiletý chlapec z Argentiny. Před zbloudilou kulkou ho během novoročních oslav zachránil křížek na krku, který střelu zastavil. Kdo a proč střílel, zatím není jasné.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Mladý Tiziano oslavoval příchod nového roku v argentinské provincii Tucumán, když najednou před domem ucítil silnou bolest na hrudi. Během čekání na svoji sestru a sestřenici jej totiž zasáhla kulka, kterou jako zázrakem zblokoval křížek na krku, který dostal od svého otce jako dárek.

Devítiletý chlapec byl převezen do nemocnice, lékaři však neodhalili žádná závažnější zranění, objevili pouze povrchovou ránu, kterou Tizianovi ošetřili. O tom, že kulku zastavil křížek, se chlapcovi rodiče dozvěděli poté, co jejich příbuzná objevila na místě poškozený krucifix.

Tiziano si na konkrétní okamžik příliš nevzpomíná, ucítil pouze bolest a objevil kulku. Jeho matka Alejandra však hovoří o zázraku a požehnání od samotného Boha. Rodiče chlapce rovněž uvědomili policii, která se začala zabývat tím, kdo a proč střílel. Dá se ale předpokládat, že malý chlapec zřejmě nebyl plánovanou obětí střelby.

Podle lokální televizní stanice Telefe Tucamán se zatím pachatele najít nepodařilo, policie ani několik dní po činu nezadržela žádné podezřelé. Pro rodiče i samotného Tiziana však bude událost do smrti považována za zázrak.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám