Hlavní obsah

Děti žily čtyři měsíce s mrtvou matkou

DILLÍ

Dvě děti z Indie žily celé čtyři měsíce spolu se dvěma mrtvými těly svých příbuzných. Jedním z nich byla jejich matka, druhé patřilo jejich mladšímu bratrovi. Úmrtí nenahlásily, aby nepřišly o finanční příspěvek po otci, který matka dostávala, uvedla v pondělí místní média.

Foto: Jan Řehounek

Tomáš Czernin představuje svého předka Humprechta Jana Czernina.

Článek

Dvaačtyřicetiletá Sai Leelaová zemřela ve spánku na zimnici již v srpnu loňského roku. Její dvanáctiletý syn Venkatesh podlehl jen o čtyři dny později těžkému průjmu, uvedl list Telegraph.

Penze po otci byla jediným příjmem rodiny a nárok na ni měla pouze matka. Osiřelé děti Arun Kumar (16) a Priya (14) se proto rozhodly, že s těly zesnulých budou i nadále žít. Pokud by úmrtí matky nahlásily, zůstaly by naprosto bez finančních prostředků.

Starší ze sourozenců pravidelně každý měsíc chodil peníze vyzvedávat do banky. Měl k tomu povolení udělené již před dvěma lety, bankovní úředníky proto nenapadlo, že by mohla být žena mrtvá, uvedla policie.

Sourozenci se po smrti matky a bratra nezačali chovat jinak, než bylo v rodině doposud zvykem. Zvenčí to vypadalo, že domácnost klape stejně jako dříve. Jen jediné bylo zvláštní - děti v poslední době vždy úpěnlivě dbaly na to, aby se nikdo nedostal do jejich domu.

Nakonec je ale prozradil nesnesitelný zápach rozkládajících se těl, který se časem začal šířit do okolí. Místní úřady proto nařídily prohlídku při které podvod odhalily.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám