Hlavní obsah

Depardieu chrstl na lidi v baru kbelík vody, protože byli hluční

Právo, nek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Francouzský herec Gérard Depardieu zase jednou ztratil nervy – v jihoitalském Lecce vychrstl kbelík vody na hosty a majitele jednoho baru, protože se chovali příliš hlučně a z reproduktorů vycházela hlasitá hudba. Depardieu má v blízkosti podniku byt, který si v tomto malebném apulijském městě pořídil před čtyřmi roky.

Foto: Rasul Yarichev, Reuters

Gerard Depardieu

Článek

Podle listu Corierre della Sera se incident odehrál na Štědrý večer. Depardieu se prý opakovaně snažil o domluvu, barman však hudbu, která herce rušila při snaze usnout, zřejmě neztišil.

„Arogantním tónem se mne zeptal, v kolik hodin budu zavírat. Prý bych měl zavřít o půlnoci, jinak že půjde na policii,“ řekl barman Geatano Carrozzo s tím, že má povolení mít otevřeno až do dvou v noci. Na tom také při diskusi s Depardieuem trval.

Jsme rádi, že v Lecce máme takového člověka jako Gérarda Depardieua
radní města

„Nepouštím žádnou hlasitou hudbu, ale jazz a jinou pohodovou muziku z 60. a 70. let,“ hájil se dále majitel podniku. Krátce po incidentu přijela na místo policie, která Depardieua varovala, že pokud to udělá ještě jednou, bude zatčen a zaplatí pokutu.

Nešlo přitom o první konflikt herce s barmanem. Už dříve se oba pohádali, když majitel podniku Depardieua požádal, aby si přeparkoval auto, protože stálo na místě, kde měly být rozloženy stoly pro hosty.

Radní incident hned žehlili

Radní v Lecce se mezitím snaží poslední konflikt urovnat, protože by byli neradi, kdyby město přišlo o tak slavnou osobnost. Už prý kontaktovali Depardieuovu partnerku Clémentine Igouovou, aby vše v klidu u kávy probrali. „Jsme rádi, že v Lecce máme takového člověka jako Gérarda Depardieua,“ řekl radní Andrea Guido.

Depardieu má pověst bouřliváka, za což vděčí sérii incidentů, mj. jízdě na motocyklu v opilosti nebo močení do lahve v letadle. Nedávno upoutal pozornost tím, že se odstěhoval do Belgie a přijal ruské občanství, aby vyjádřil protest proti zvýšení daní, které prosadila administrativa socialistického prezidenta Françoise Hollanda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám