Hlavní obsah

Dělník přes hodinu bezmocně visel ve 40metrové výšce nad zemí

Novinky, Markéta Klánská

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Singi

Mechanická chyba věžového jeřábu připravila jednomu čínskému dělníkovi krušné chvíle. Závěsné zařízení se s ním zaseklo ve 40metrové výšce nad zemí. Trvalo hodinu, než ho záchranáři vytáhli do bezpečí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Stavební dělník visel hodinu ve čtyřicetimetrové výšceVideo: Reuters

 
Článek

Nehoda se stala ve čtvrtek ráno na staveništi ve městě Singi v jihozápadní čínské provincii Kuej-čou. V tu dobu byla celá oblast zahalena do husté mlhy, a dělníka uvězněného na závěsném zařízení vysoko nad zemí tak nebylo téměř ani vidět.

Přivolaní záchranáři vylezli do desátého patra rozestavěné budovy a spatřili dělníkovo tělo asi tři metry od okraje stavby. Dělník mohl kdykoli spadnout, o jeho životě tak rozhodovaly okamžiky.

Vyprošťování trvalo hodinu

Záchranáři se k muži v nouzi museli podle agentury Reuters dostat přes kluzké a nakloněné trubky. Po půlhodině se jim to konečně podařilo, a mohli tak kolem dělníka uvázat bezpečnostní lano. Poté vyprostili jeho tělo zpod kovových trubek a během další půlhodiny ho dostali do bezpečí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám