Hlavní obsah

Dcera slovenského premiéra přišla kvůli alkoholu o řidičák

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
BRATISLAVA

Devatenáctiletá dcera slovenského premiéra Mikuláše Dzurindy Zuzana řídla automobil pod vlivem alkoholu. Když ji zastavili policisté, nafoukala 0,56 promile. Musela proto mužům zákona ihned odevzdat řidičský průkaz a dojít domů pěšky.

Foto: Petr Mráček

Odhalení sochy královny Alžběty II.

Článek

Podle slovenských deníků k události došlo už minulé pondělí. Policie se však k případu odmítla blíže vyjadřovat s odůvodněním, že u přestupků nepodává podrobnější informace.

Okolnosti incidentu neupřesnila ani Dzurindova rodina. Podle listu Nový čas nezbedná dcera narazila na hlídku v centru Bratislavy na Vajanského nábřeží.

"To, co se stalo, mi je nepříjemné a velmi mě to mrzí," reagoval Dzurinda pro deník Sme. S dcerou prý vedl "vážný rozhovor", ze kterého si prý Zuzana vzala do dalšího života ponaučení.

Premiér také zdůraznil, že jeho dcera je už plnoletá a "musí snášet všechny důsledky svého počínání". Neprozradil ani to, zda Zuzana řídila jeho vůz, nebo jiné auto.

Zadržení řidičského průkazu ještě není právoplatné. "Zákonná lhůta uplyne po 15 dnech. Okresní inspektorát si řidičku do této doby předvolá a přestupek s ní projedná," potvrdila bratislavská policejní mluvčí Silvia Miháliková.

Dzurinda má s manželkou Evou dvě dcery Zuzanu a Janu. Starší Zuzana maturovala v roce 2003 a v současnosti studuje na Vysoké škole muzických umění v Bratislavě.

Reklama

Výběr článků

Načítám