Hlavní obsah

Cyklistický závod zvířat skončil roztrháním opice

Novinky, vps
Šanghaj

Park divokých zvířat v čínské Šanghaji už léta pořádá cirkusové číslo, ve kterém mezi sebou různá zvířata závodí na bicyklech. Nedělní závod mezi dvěma opičkami a medvědem hnědým ale skončil neštěstím. Jedna z opiček spadla přímo pod kola medvěda, kterého přemohly zvířecí instinkty a do malého primáta se pustil svými zuby a drápy.

BEZ KOMENTÁŘE: Cyklistický závod zvířat skončil roztrháním opiceVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Opičky vyrazily do závodu s menším náskokem, medvěd ho ale postupně stahoval. V průběhu druhého kola jednu z nich dohnal a málem se s ní srazil, když zakřižovala těsně před jeho kolem.

O pár sekund později už ovšem ke kolizi opravdu došlo. Menší z opiček vyjela do strany a spadla z bicyklu přímo pod kola medvěda, který srážce pochopitelně nemohl zabránit a na zemi se ocitl také.

Medvěd se na malého závodníka okamžitě vrhl a sevřel ho mezi čelistmi. Zatímco se nadšení zaplněných tribun měnilo ve zděšené výkřiky, personál parku se snažil obě zvířata rozdělit. Trvalo mu to více než půl minuty. Organizátoři nezveřejnili informace o stavu opičky, ale na základě záběrů, které pořídil jeden z diváků, je patrné, že opička musela utrpět velmi vážná zranění.

Šanghajský park divokých zvířat se rozkládá na 153 hektarech a je domovem pro více než 200 druhů zvířat ze všech koutů světa. Cyklistický závod je součástí tzv. zvířecí olympiády, kterou park pořádá od roku 2006.

Reklama

Výběr článků

Načítám