Hlavní obsah

Čuroprávnost: S ženskými pisoáry chtějí ukončit nekonečné čekání ve frontách na záchod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mohly by se ujmout pisoáry, které by byly vhodné pro ženy a ušetřily by jim na festivalech či jiných akcích dlouhé čekání ve frontách na toaletu? K těm, co by tuto myšlenku rádi uvedli do praxe, se nyní připojily dvě Britky s toaletami nazvanými Peequal. To by šlo přeložit jako Čuroprávnost.

Foto: University of Bristol

Peequal má ambice podstatně zkrátit ženské fronty na toalety.

Článek

Zařízení, které vymyslely Amber Probynová a Hazel McShaneová v rámci své diplomové práce na univerzitě v Bristolu, zaujalo, Britky získaly od investorů počáteční částku ve výši 250 tisíc liber (zhruba 7,3 milionu korun). Díky tomu budou moci ženy nasadit zařízení do provozu na řadě akcí po celé Británii.

Toalety Peequal (složenina slov pee - čurat a equal - rovnost) nemohou nahradit klasické mobilní toalety, přesto by mohly zlepšit komfort žen. Ty, když si chtějí jenom rychle odskočit, musí často vystát dlouhé fronty, kterým se pánové většinou vyhnou – ať už díky právě mobilním pisoárům či faktu, že si prostě „nenápadně” odskočí někam ke stromu či ke zdi.

Mobilní toaleta, která se dá snadno složit a převézt, obsahuje šest pisoárů, na které mohou ženy přidřepnout. Toalety nemají střechu, i když jsou určené pro venkovní použití.

Samotné pisoáry jsou pak navržené důmyslně ve tvaru lodě. „Aby se minimalizoval odraz kapiček a aby bylo kryté oblečení vepředu,“ uvedla Hazel McShaneová.

Nevšední toalety pro ženy, které najdou uplatnění nejen na venkovních festivalech

Tipy a trendy

Obě dámy doufají, že se jejich nápad ujme. Samy totiž strávily ve frontách na toalety až příliš mnoho času. Jejich vynález prý čekání zrychluje až šestkrát.

„Ze začátku se můžete na ženské pisoáry podívat a říct si ‚to teda nevím‘, ale po několika pivech a patnáctiminutovém čekání ve frontě na záchody se tahle možnost začne jevit jako mnohem přitažlivější,“ dodala McShaneová.

Zda se tyto ženské pisoáry ujmou, ukáže už následující festivalová sezona.

Reklama

Výběr článků

Načítám