Hlavní obsah

Čtyřicetitunová velryba uvízla na pobřeží

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oaxaca

Nešťastný okamžik potkal velrybu na pobřeží Mexika, když připlavala příliš blízko pláži, kde uvízla a nemohla se dostat zpět do vody. Nastal dramatický boj o její život. Díky místním obyvatelům se ale nakonec vrátila zpět do oceánu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Čtyřicetitunová velryba uvízla na pobřežíVideo: Reuters

 
Článek

Uvízlá velryba byla objevena v neděli 7. května na pláži ve městě Salina Cruz v mexickém státě Oaxaca. Turisté i místní se shromáždili na pláži.

Přestože to chvíli vypadalo, že je čtyřicetitunový mořský savec mrtvý, tak se ale z hloučku zvědavců najednou začaly ozývat výkřiky: „Dýchá, chce žít!“ Všichni se snažili se velrybu společnými silami natlačit dál od břehu. Jenže s každou další vlnou se velryba vrátila zpět na břeh.

Čtyři hodiny úsilí

Nakonec dorazily i orgány Civilní ochrany a zorganizovaly záchranné práce. Rybář ve člunu táhl patnáctimetrového kytovce za ocas, zatímco ostatní tlačili u hlavy a trupu. Po čtyřech hodinách se záchrana velryby povedla. Dostala se do hlubších vod a byla schopná sama plavat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám